Verdiende 1-0-zege van Zulte Waregem tegen KV Kortrijk

Zulte Waregem controleerde de derby tegen een mak KV Kortrijk van begin tot eind en won verdiend met 1-0.

De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg. Habibou kapte zich vrij en trapte op doel, maar doelman Van Hout ging goed plat. Meteen daarna kreeg Zulte Waregem opnieuw een grote kans om te scoren, maar Rossini liet de bal onder zich door hobbelen. Habibou had er blijkbaar zin in, want daar was hij opnieuw. Hij ging vlot door op links, maar werd aan de rand van de zestien gehaakt door Capon. Scheidsrechter Bourdouxhe gaf echter geen krimp. Daarna blokte Van Hout nog een schot van opnieuw Habibou af. Na bijna een half uur spelen kwam KV Kortrijk bijna verrassend op voorsprong. Oussalah profiteerde bijna van een blunder van doelman Bossut, maar de bal ging tegen de paal. Even voor de rust stond Rossini helemaal vrij voor Van Hout, maar de boomlange spits was te verrast om echt gevaarlijk te zijn. 0-0 aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een gretig Zulte Waregem en met een kans voor Habibou. De spits sneed naar binnen, maar zag zijn schot daarna in het zijnet belandden. Na bijna een uur spelen was het dan toch eindelijk raak voor de thuisploeg. Maréval deed wat de spitsen tot nu toe niet lukte en kopte de 1-0 keihard tegen de netten. Daarna controleerde Zulte Waregem de partij en creëerde af en toe nog enkele kleine kansjes, Kortijk liet zich echter als makke lammetjes naar de slachtbank leidden. Even voor affluiten kreeg Habibou nog een applausvervanging, maar de 1-0 bleef op het bord. (SM)