Veldrijder Jens Vandekinderen 9de en 11de in Slovakije

Redactie KW

In het Slovaakse Udica-Prostne vonden dit weekend twee crossen van de internationale UCI-kalender plaats. Jens Vandekinderen (Telenet-Fidea CT) uit Torhout eindigde gisteren als 9de, terwijl hij vandaag net uit de top tien tuimelde.

Zaterdag ging de zege naar de Spanjaard Egoitz Murgoitio Rekald voor de Slovaak Milan Barenyi en onze landgenoot Yorben Van Tichelt, ploegmaat van Vandekinderen. Andere Belgen in de top tien waren Quinten Hermans (4de) en Daan Soete (6de).

De 20-jarige Vandekinderen was blijkbaar goed gerecupereerd, want ook vandaag trok hij goed zijn streng als 11de. Ditmaal ging de zege naar de Tsjech Ondrej Bambula voor de Nederlander Thijs van Amerongen en Quinten Hermans. Soete werd 7de, Van Tichelt 9de.

Jan Denuwelaere (Style & Concept) uit Woesten haalde zaterdag de finish niet. Vandaag finishte hij als 20ste.

Laarne: Vantornout 3de, Vermeersch 6de

De andere Belgen bleven in eigen land en streden in Laarne voor wat ze waard waren. Klaas Vantornout moest zich door materiaalpech tevreden stellen met een 3de plaats. Gianni Vermeersch uit Klerken bevestigde zijn goede conditie met een 6de stek. Andere West-Vlamingen in Laarne: Dieter Vanthourenhout 9de, Michael Vanthourenhout 13de, Sven Vanthourenhout 17de, Kenneth Van Compernolle 21ste en Bjorn Rondelez 23ste.

Moerbeke-Waas: winst voor Vankeirsbilck, Iserbyt en Gruwier

In de B-race voor beloften en elite zonder contract in Moerbeke-Waas ging de zege naar Berne Vankeirsbilck (Asfra Racing Team) uit Harelbeke. Kendric Van Grembergen werd 2de, Gianni Denolf 10de.

Bij de juniores boekte Eli Iserbyt (Young Telenet-Fidea CT) uit Bavikhove zijn eerste zege van het huidige veldritseizoen. Thomas Joseph uit Kemmel werd 3de, Nick Van de Kerckhove uit Oostkamp 5de en Mathias Declerck uit Ardooie 8ste. Iserbyt droeg zijn zege op aan Amy Dombroski, zijn ploegmate die donderdag overleed bij een tragisch verkeersongeluk.

Bij de nieuwelingen greep Alessio Dhoore (Young Telenet-Fidea CT) uit Assebroek net naast zijn tweede zege. In de spurt moest hij nipt Alex Colman voor zich dulden. Kenneth Vanborm uit Torhout werd 10de.

Steve Gruwier uit Poperinge zegevierde bij de amateurs en masters A.

Volgende week krijgen de crossers in Ronse de eerste klassementscross van het seizoen voorgeschoteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier