Veldrijden – Vervecken wint Duinencross in Koksijde

Redactie KW

Erwin Vervecken heeft de Duinencross in Koksijde gewonnen. Hij versloeg in de spurt Sven Nys en Zdenek Stybar.

Dik 10.000 toeschouwers waren naar de militaire basis van Koksijde afgezakt voor de wereldbekermanche veldrijden van Koksijde. Ze kregen een spannende cross voorgeschoteld.

Het waren de te verwachten namen die het begin van de cross domineerden : Sven Nys en Klaas Vantornout. Zdenek Stybar was de enige die bij de twee tenoren kon blijven, maar daarachter zat wel een stevig Fideablok, met Wellens, Vervecken, Pauwels en Dlask. Ook Sven Vanthourenhout hield knap stand bij de achtervolgers.

Maar iets voor halfweg veranderde de situatie. Klaas Vantornout en Sven Vanthourenhout reden zich vast in het zand. “Geen goeie dag,” gaven ze allebei toe. Daarna was het Nys tegen Fidea. De Belgische kampioen kreeg Stybar, Wellens, Pauwels en Vervecken niet losgeschud. Vantornout vond nog zijn tweede adem, maar kon samen met de Knegt net niet aanpikken.

Nys draaide als eerste uit, met tien meter voorsprong op Vervecken. Maar Nys viel stil, en Vervecken ging net voor de meet nog over hem. Zijn eerste wereldbekerzege dit seizoen. “Dit had ik nooit meer verwacht. Ik heb op het podium mijn tranen moeten bedwingen,” stamelde de 36-jarige renner, die straks afscheid neemt van Fidea.

Uitslag Elite

1. Erwin Vervecken

2. Sven Nys

3. Zdenek Stybar

4. Bart Wellens

5. Kevin Pauwels

6. Klaas Vantornout

7. Gerben de Knegt

8. Bart Aernouts

9. Petr Dlask

10. Sven Vanthourenhout

11. Thijs Al

12. Radomir Simunek

13. Cristian Heule

14. Marco Bianco

15. Wilant van Gils

16. Nicolas Bazin

17. Rob Peeters

18. Martin Zlamalik

19.Philipp Walsleben

20. Richard Groenendaal

Uitslag vrouwen

1. Katherine Compton

2. Hanka Kupfernagel

3. Daphny Van Den Brand

4. Helen Wyman

5. Sanne Van Paassen

13. Joyce Vanderbeken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier