Veldrijden – Vanthourenhout mag definitief vertrekken bij Sunweb

Redactie KW

De kans dat de wegen van Sven Vanthourenhout en Sunweb – Revor na deze winter scheiden, is heel erg groot geworden. “De kans dat Sven mag blijven, is nu zo goed als onbestaande”, meldt manager Jurgen Mettepenningen.

“Hij heeft nog een lopend contract voor een jaar, maar een clausule daarin bepaalde dat ik die overeenkomst na het seizoen kan opzeggen. We gaven Sven nog tot op het BK de kans om zich te bewijzen, maar zijn prestaties konden me toch niet overtuigen. Daarom kan hij vanaf nu op zoek gaan naar een nieuwe werkgever, wat ik hem maandag meldde. Enkel als de West-Vlaming de laatste weken van het seizoen toch nog de pannen van het dak rijdt, kan hij mij mogelijk nog op andere gedachten brengen.”

Belofte Matthias Bossuyt wist de ploegleiding van Sunweb – Revor de laatste weken wel te overtuigen van zijn kunnen. Het contract met de West-Vlaming van 19 wordt eerstdaags met twee jaar verlengd. Met Tsjech Martin Zlamalik wordt de komende weken nog onderhandeld over een mogelijk langer verblijf bij Sunweb – Revor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier