Veldrijden: Vanthourenhout en Vanthornout moeten niet onder het mes

Redactie KW

De West-Vlaamse veldrijders Klaas Vantornout en Sven Vanthourenhout, beiden van het team Sunweb-Projob, moeten uiteindelijk toch niet onder het mes.

Vantornout liep na een val in Pijnacker een ontstoken vetkussentje in de rechterknie op, een blessure die hem lang bleef achtervolgen op training. Bleef de ontsteking opspelen, dan kon een chirurgische ingreep soelaas brengen. “Maar een paar weken voor het seizoenseinde was de pijn plots van de ene op de andere dag verdwenen”, vertelt de Torhoutenaar. “Geen operatie dus.”

Sven Vanthourenhout brak in Olomouc twee handwortelbeentjes. Er werd operatief een bout geplaatst, die het herstel moest bevorderen. De Beernemnaar kwam in Gavere opnieuw ten val en fietste nadien nooit helemaal pijnvrij.

“Controle na het seizoen wees uit dat de breuk nog niet helemaal hersteld was, de schroef mag er nu nog niet uit. En dus wacht ik gewoon een jaartje met die operatie. Ik ga m’n voorbereiding op de winter niet opnieuw onderbreken voor een operatie. Hopelijk geneest alles nu vlot tijdens de rustperiode.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier