Veldrijden – provinciale titels voor Vandekinderen, Bossuyt en Van Compernolle

Redactie KW

In Koksijde werd ook gereden voor de provinciale veldrittitels. De geelblauwe truien gaan dit jaar naar Jens Vandekinderen, Matthias Bossuyt en Kenneth Van Compernolle.

Bij de nieuwelingen stond geen maat op Laurens Sweek. Hij haalde in Koksijde zijn achtste zege van het seizoen. De Nederlander Danny van Poppel werd tweede, voor Jens Vandekinderen. De Torhoutenaar won zo wel het provinciaal kampioenschap, na een harde strijd met Yoshi Dedulle. Daan Myngheer, tweede op het BK op de weg in Hooglede, verraste met de derde plaats op het podium.

Uitslag nieuwelingen

1. Laurens Sweek

2. Danny van Poppel

3. Jens Vandekinderen

4. Diether Sweek

5. Yoshi Dedulle

6. Jorn Claes

7. Daan Myngheer

8. Yorben Van Tichelt

9. Jens Schuermans

10. Daniel Peters

Heel wat meer spanning bij de juniores, waar een dozijn renners de kopgroep vormde. Pas in de voorlaatste ronde scheidden vier renners zich af: Sean De Bie, Wietse Bosmans, Tomas Paprstka en Jan Nasvadba. In een spurtje haalde Paprstka het van een ontgoochelde De Bie. De strijd om de provinciale titel was al even spannend. Gianni Vermeersch was in de eerste rondes goed mee, maar had zich blijkbaar wat vergaloppeerd. Matthias Bossuyt beschikte uiteindelijk over de beste papieren in het zand. Vinnie Braet werd tweede voor Vermeersch.

Uitslag juniores

1. Tomas Paprstka

2. Sean De Bie

3. Jan Nesvadba

4. Wietse Bosmans

5. Bart De Vocht

6. Matthias Bossuyt

7. Karel Hnik

8. Vinnie Braet

9. Valentijn Van de Velde

10. Gianni Vermeersch

Vincent Bastaens vertrok als een speer bij de beloften, maar zag al snel het nutteloze van zijn inspanningen in. In de grote kopgroep die zich daarna vormde, zat ook Kenneth Van Compernolle. Al had die het niet makkelijk in de openingsronden. Halfweg plaatste hij toch een demarrage. “Er was een zandstrook waar ik vlotter doorheen ging dan de anderen.” Dat bleek ook, want de Beernemnaar sloeg een kloof(je) op een drietal : Konwa, Petrus en Bastaens. Amper vijftien seconden was het verschil, maar Van Compernolle hield wel knap stand, en pakte zijn tweede zege van het seizoen.

Uitslag beloften

1. Kenneth Van Compernolle

2.Vincent Bastaens

3. Marek Konwa

4. Lubomir Petrus

5. Stef Boden

6. Mitchell Huenders

7. Cristian Cominelli

8. Lukas Kloucek

9. Quentin Bertholet

10. Marco Ponta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier