Veldrijden – Klaas Vantornout wint Superprestigewedstrijd in Gieten

Redactie KW

Klaas Vantornout heeft voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd in de Superprestige van het veldrijden kunnen winnen. In het Nederlandse Gieten klopte hij Bart Wellens in de sprint.

Het parcours in Gieten lag er door de lichte sneeuwval zwaar bij. Richard Groenendaal voelde zich dan ook in zijn nopjes en nam de beste start. Na twee ronden nam Klaas Vantornout de leiding over. De Westvlaming reed enkele ronden alleen op kop, met Bart Wellens en Sven Nijs op een kleine afstand. Nijs kreeg het echter moeilijk, en moest afhaken. Wellens zette vervolgens alleen de achtervolging op Vantornout in. Die hield echter goed stand tot hij in aanraking kwam met een paaltje op het parcours. Vantornout was even aangeslagen door de valpartij, en daarvan kon Wellens profiteren om opnieuw mee aan kop te komen.

Wellens en Vantornout reden reden samen naar de finish, en in een milimetersprint haalde de Westvlaming nipt de bovenhand. Nijs vervolledigde het podium op de derde plaats.

Klaas Vantornout was achteraf uiteraard zeer tevreden met zijn eerste zege in een Superprestige. Hij komt met deze overwinning ook op de tweede plaats in het algemeen klassement van de Superprestige, op respectabele afstand van Sven Nijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier