Veldrijden: Klaas Vantornout wint in Otegem

Redactie KW

Klaas Vantornout, gisteren nog tweede op het Belgisch Kampioenschap, heeft de veldrit in Otegem gewonnen. Kevin Pauwels was tweede, Dieter Vanthourenhout derde. De cross in Otegem geldt als herkansing van het Belgisch kampioenschap. Kersvers kampioen Sven Nys was vijfde.

Na drie ronden achtte Klaas Vantornout zijn kans gekomen om het hele pak achter zich te laten. De West-Vlaming sloeg meteen een grote kloof en kon van dan af aan zijn solo beginnen. Achter hem vormde zich een groepje met acht man waar ook Sven Nys deel van uitmaakte.

Op drie ronden van het einde kregen we een tegenreactie van Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Dit duo mocht het uitmaken wie tweede ging worden achter een sterke Vantornout, die zijn eerste zege van het seizoen boekte. In de sprint met twee hield Pauwels Vanthourenhout achter zich.

Vantornout toonde zich na afloop een tevreden man. “Ik heb een seizoen achter de rug waarin ik ondanks mijn vele problemen toch een constante kon inbouwen qua resultaten”, stelde hij. “Ik maakte een goed Belgisch kampioenschap mee waar ik tweede in werd. Vandaag werd er eerder rustig gestart. Ik hield me in tot de derde ronde om dan voluit te gaan. Mijn ploegmakker Sven Vanthourenhout liet het gat vallen en meteen was ik klaar voor een lange solo. Die rondde ik perfect af.”

Een uitgebreid verslag van de veldrit in Otegem krijg je vanavond in Sport West Extra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier