Veldrijden: favorieten voor Belgisch Kampioenschap in Hooglede verkennen parcours

Redactie KW

In Hooglede-Gits wordt volop getraind op het parcours van het Belgisch Kampioenschap veldrijden, nu zondag. Zo legde Klaas Vantornout de laatste hand aan zijn voorbereiding op het BK, en dat deed ook ploegmaat Kevin Pauwels. Een verrassing op het provinciaal domein ‘De Waaiberg’ was dan weer Niels Albert, die onaangekondigd kwam opdagen.

Topfavoriet Sven Nys verkiest een weekje Mallorca boven een verkenning van het BK, en ook Niels Albert had laten weten niet naar Hooglede-Gits te zullen afzakken. Tot gisteren dus. En de eerste kennismaking met de omloop was niet meteen een voltreffer.

“Die eerste afdaling richting de trappen is eigenlijk niet verantwoord om af te rijden omdat je beneden echt een ‘knik’ krijgt, waardoor je voorwiel gaat blokkeren,” zegt Niels Albert. “Je kunt niet links, rechts of in het midden. Er is geen goed pad waar je kunt afrijden. Daar gaan ze iets aan moeten doen, of daar gaan er weggevoerd worden.”

Vantornout is klaar

Dé man bij Sunweb-Revor is Kevin Pauwels. De stille Kempenaar ontbolsterde dit seizoen helemaal. Maar in deze modderpoel geeft Pauwels zichzelf weinig kans. “Ik heb liever een snel parcours. Als het hier echt droog was geweest, was het echt ideaal voor mij. ‘t Is met een beetje hoogteverschil, maar ja, ‘t is nu helemaal anders.”

Ploegmaat Klaas Vantornout droomt al maanden van de titelstrijd in eigen huis. De kniepijn is definitief verleden tijd, Klaas is klaar voor zondag. “‘t Is nog gebleken dat ik op kampioenschappen verrassend uit de hoek kan komen. ‘k Was ook tweede op het WK in Tabor, niemand sprak van mij. Ik geloof erin, als je er niet in gelooft, moet je niet starten. We starten om die driekleur beet te nemen.”

(DV/JV)

Vanavond een uitgebreid hoofdstuk veldrijden op Focus en WTV in Sport West Extra vanaf 18u00, en ook zondag vanaf 18u30.

Veldrijden: favorieten voor Belgisch Kampioenschap in Hooglede verkennen parcours

Bekijk hier de reportagevia www.focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier