Veldrijden – Albert gaat voluit voor het BK

Redactie KW

In een eerste bui van ontgoocheling liet veldrijder Niels Albert na zijn ongelukkige val tijdens de opwarming in Gavere, waar hij zijn milt scheurde en een rib brak, weten dat hij de kampioenschappen van dit seizoen mocht vergeten. Dinsdag bij de voorstelling van zijn nieuwe ploeg BKPC-Powerbike klonk het al helemaal anders: “Ik hervat vrijdag al in Zolder en ga daarna via Loenhout, Sint-Niklaas en Tervuren voluit voor het BK”.

“Meteen na mijn kwalijke val dacht ik aan een of twee weken inactiviteit met wat gekneusde ribben”, aldus Albert. “Maar toen ik de juiste diagnose te horen kreeg, was het alsof ze met een hamer tegen mijn achterhoofd sloegen. Een gescheurde milt zou me zes tot acht weken inactiviteit kosten. Vandaar die eerste uitspraken in een depressieve bui.

Ik dacht dat het immers effectief om zes weken zonder iets te doen zou gaan. Het bleek gelukkig maar om veertien dagen te gaan. Daarna kon de revalidatie beginnen”.

“Waarom ik met amper drie uren echte training in het veld al in Zolder wil hervatten, is simpel uit te leggen”, verklaarde Albert zijn terugkeer van komend weekend. “Na de wedstrijd voor de Wereldbeker van zondag in Nommay heb ik gezien dat ik aardig wat plaatsen verloren ben in het klassement. Ook Zolder laten schieten, zou een nog grotere ramp zijn.”

“Ik voel me er ook klaar voor. Bang dat me opnieuw iets zal overkomen, zal ik misschien zijn in het begin van de wedstrijd. Maar die schrik moet ik daarna zo snel mogelijk overwinnen. Ik snak naar een wederoptreden. Zelfs de honderden steunbetuigingen, zelfs van ex-premier Yves Leterme konden aan die teleurstelling niets veranderen”.

“Wat ik verwacht van Zolder? Met de conditie die ik heb, moet ik kunnen aanleunen tegen de top-10. Sven Nys, Lars Boom en Bart Wellens zullen te hard gaan als ze er echt voor kampen. Maar de groep achter hen moet ik wel kunnen volgen als ik een goede dag heb. Het resultaat zelf is echter eerder van ondergeschikt belang. Het voornaamste is dat ik opnieuw wedstrijdritme opdoe en dat ik zo snel mogelijk opnieuw in topconditie ben. Na Zolder heb ik met Loenhout, Sint-Niklaas en Tervuren nog drie crossen om klaar te zijn voor het BK in Ruddervoorde”.

“Aan het WK heb ik ook al gedacht. Boom wordt de grote favoriet, al zag ik hem zondag niet zo sterk rijden als hij wel wilde beweren. Had hij er mee gespeeld zoals hij zegde, dan had hij Nys moeten losrijden. De mentale oorlog is dus begonnen. Mij kan hij daarmee niet pesten. Ik ben al blij dat ik er bij ben. In feite moet ik in Hoogerheide niets meer doen dan me in zijn wiel zetten en zien waar ik uitkom. Aan voordeel omdat ik meer reserves moet hebben na mijn periode van inactiviteit wil ik niet denken. Vergeet niet dat ik veertien dagen echt niets kunnen doen heb”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier