Veerle Dejaeghere derde in Crosscup van Hulshout

© BELGA
Redactie KW

In de Crosscup van Hulshout is Veerle Dejaeghere derde en beste Belgische geworden. Bij de mannen moest Pieter Desmet tevreden zijn met plaats negen, Koen Naert werd heel knap tweede.

De Britse Hatti Dean heeft zondag in Hulshout de zesde manche van het seizoen in de CrossCup veldlopen bij de vrouwen gewonnen. Dean legde de 6,4 kilometer af in 21:06 en boekte zo haar eerste zege van het seizoen in de CrossCup. Aan de meet was ze tien seconden sneller dan haar landgenote Hannah Doran. Veerle Dejaeghere was beste Belgische op de derde plaats. Zij finishte op 16 seconden van Dean.

De Britse Lauren Deadman werd vierde, Barbara Maveau vervolledigde de top vijf. Met Sigrid Vanden Bempt (6e), Ferahiwat Gamachu (8e) en Veerle Van Linden (9e) finishten er nog drie Belgen in de top tien.

Tevreden

Veerle Dejaeghere was na afloop tevreden met haar derde plaats. “Dat was vandaag het hoogst haalbare. Ik was erg snel weg, maar Dean vlamde me daarna voorbij en ik kon echt niet aanpikken.”

Rangschikking

In de stand blijft Dejaeghere aan de leiding met 130 punten. Barbara Maveau volgt op de tweede plaats met 95 punten. “Ik ben blij dat ik aan de leiding blijf in de Crosscup, maar het zal toch een spannende strijd blijven met Maveau. Er staan nog twee manches op het programma, alles kan dus nog”, besloot Dejaeghere.

Verrassend mannenpodium met Garain en Naert

Stijn Garain heeft zondag in Hulshout de zesde manche van het seizoen in de CrossCup veldlopen bij de mannen gewonnen. Garain legde de 9,5 kilometer af in 28:24 en eindigde zo voor Koen Naert en de Brit Jonathan Taylor. Krijn Van Koolwijk eindigde knap op de vierde plaats, de Brit Patrick Martin vervolledigde de top vijf. Met Pieter-Jan Hannes (6e), Mats Lunders (8e) en Pieter Desmet (9e) eindigden er nog drie Belgen in de top tien. Europees kampioen Atelaw Bekele stelde teleur in het barkoude Hulshout en eindigde niet in de top tien.

Stoutste dromen

Stijn Garain kon het na afloop amper geloven. “Ik had het niet verwacht, zelfs niet in mijn stoutste dromen. Ik ben het niet gewoon om op kop te lopen en dus was het een geheel nieuwe ervaring voor mij. Je loopt echt in een roes waardoor je de pijn veel minder voelt. Na twee ronden voelde ik al dat ik sterk was, maar aan winnen dacht ik pas tijdens de laatste halve ronde. Ik begon er steeds meer op te hopen, maar pas in de laatste honderd meter wist ik absoluut zeker dat er niets meer kon mislopen.”

Rangschikking

In de stand van de CrossCup bij de mannen blijft Pieter Desmet met 89 punten aan de leiding. De volgende manche in de CrossCup staat volgende zondag in Dour op

het programma.

(JS/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier