Veel volk op Velofollies

Redactie KW

De fietsbeurs Velofollies in Kortrijk Xpo heeft opnieuw een pak volk gelokt. Zij konden hun hartje ophalen aan de nieuwste snufjes op fietsgebied, en genieten van de vele voorstellingen en demonstraties.

Velofollies is bij zijn zevende editie een begrip geworden. De fietsbeurs haalde een nieuw record met meer dan 30.000 bezoekers, die hun ogen de kost konden geven aan 228 standen. Voor het eerst waren ook topmerken als Shimano en Cannondale present. “Nu kunnen we zeggen dat alle fietsmerken op Velofollies zijn,” glunderde manager Pieter Desmet. Naast de internationale merken proberen ook West-Vlaamse producenten hun waar te slijten. “Handwerk en service zijn onze voornaamste troeven,” zegt Wendy Devuldere van Scatto-Venturelli.

Ook de wielerploegen vinden gretig de weg naar Velofollies om hun renners voor te stellen aan het grote publiek, zoals de nieuwe continentale ploeg 3M. De fietsfanaten vinden er ook de nieuwste boeken over hun favoriete sport, zoals het boek over Fausto Coppi, en over wielersupporters van uitgeverij Kannibaal.

Veel volk op Velofollies

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier