Veel volk op eerste training KV Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Als eerste van de vier West-Vlaamse eersteklassers is voetbalclub KV Kortrijk zondagmorgen aan het nieuwe seizoen begonnen. Er daagden naar schatting 400 toeschouwers op voor de eerste training.

Trainer Hein Vanhaezebrouck verzamelde zijn spelers zondagmorgen om 10.30 uur voor de eerste training van het nieuwe seizoen. De eerste oefensessie werd door zo’n 400 mensen gevolgd en ook Glenn Verbauwhede en Sven Kums, ex-KVK, kwamen een kijkje nemen.

Er daagden 17 spelers op, onder wie nieuwkomers Ismaila N’Daye, David Wijns, Peter Czitkovics en Kristof Van Hout, David Vandenbroeck en Ibou Sawaneh, alle drie terug van weggeweest. De Zuid-Afrikaanse doelman Darren Keet sluit later deze week bij de groep aan, ook Ernest Nfor en Steeven Joseph-Monrose worden pas volgende week verwacht.

“Alle papieren met Lens én Steeven Joseph-Monrose zijn getekend”, herhaalde voorzitter Joseph Allijns. “Ik begrijp dus niet waar het gerucht vandaan komt dat hij toch niet bij ons zou spelen. De speler geniet nu nog van wat extra vakantie, maar komt volgende week zeker naar Kortrijk.”

Intussen raakte ook bekend dat Brecht Dejaeghere, in een vorig leven nog doelman bij Club Brugge, maar nu middenvelder bij KVK, zijn contract met één seizoen heeft verlengd.

Kortrijk speelt vrijdagavond om 19.30 uur al een eerste oefenwedstrijd op bezoek bij buur Bissegem.

(mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier