Veel interesse voor eerste training Zulte Waregem

Redactie KW

Zulte Waregem heeft zijn eerste training afgewerkt voor een recordaantal supporters. Zo’n 800 man daagde gisteren op om Francky Dury en zijn mannen aan het werk te zien. De trainer van Zulte Waregem beloofde dat zijn ploeg de supporters niet zou teleurstellen.

De eerste training is een event geworden. Zo’n 800 supporters gingen na de zondagse koffietafel de nieuwe troepen van Zulte Waregem bekijken. Afgevaardigd bestuurder Zulte Waregem Patrick Decuyper: “We merken dat ook aan de abonnementenverkoop, die ligt 25 procent hoger dan vorig seizoen. Dat zijn allemaal elementen die erop wijzen dat het hier enorm leeft, en dat er enorm vertrouwen is en wat er sportief zal gebeuren dit seizoen.”

Francky Dury zei tegen de supporters dat de ploeg er honderd procent voor zal gaan, en dat ze de supporters het komende seizoen niet zullen teleurstellen.

Realisme

De ambities waren groot vorig seizoen, te groot alleszins voor de nieuwe trainer Kalezic, die vervangen werd door Clubicoon Francky Dury. Dit seizoen heerst realisme. Patrick Decuyper: “Ik denk dat we twee ambities hebben. Enerzijds rond het veld. Vandaag is al bewezen dat de mensen die daaraan werken, op het goede spoor zitten. Dan hebben we nog de ambitie om jonge spelers de kans te geven zich te tonen in eerste klasse, en zich in te werken in onze ploeg, liefst uit de eigen jeugdreeksen. Ik weet dat we een coach hebben die zeer ambitieus is. Dan moeten we daar niet nog een schepje bovenop doen. Hij zal wel voldoende druk op de groep leggen.”

Frederic Gounongbe, Ivan Lendric en Sebastien Bruzzese zijn nieuw bij de club, naast de teruggekeerde Jeremy Bokila, en David Vandenbroeck. Deze week wordt nog een nieuwe speler voorgesteld, daarna wacht de club op opportuniteiten. Donderdag speelt Essevee een eerste oefenwedstrijd tegen Racing Waregem.

Veel interesse voor eerste training Zulte Waregem

Bekijk hier de reportage

(BS/JS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier