Vanluchene zwemt WK-limiet op BK

Emanuel Vanluchene zwom zaterdag de WK-limiet op de 200m vrije slag. Hij werd derde op het Belgisch kampioenschap in een tijd van 1.48.33

Emanuel Vanluchene is zeker van het WK in Barcelona op de 4x200m vrije slag. Hij zwom op het BK 1.48.33 en dook daarmee 9 hondersten onder de vooropgestelde limiet voor het WK. Toch mag de Oostrozenbekenaar niet individueel naar het WK omdat Surgulose en Timmers sneller zijn.

Op de 200m schoolslag werd Fanny Lecluyse makkelijk Belgisch kampioen. Ze tikte aan na 2.29.89. Daarmee zit ze wel nog 2 seconden boven de WK-limiet. Toch blikt Lecluyse tevreden terug: “Ik heb de laatste drie maanden heel hard aan mijn techniek gewerkt en weinig schoolslag gezwommen. Ik wil elke wedstrijd snellere tijden zwemmen en zo terug naar mjin beste niveau toegroeien.”

Jonas Coreelman werd 5de in de finale van de 50m schoolslag in een tijd van 29.41. De 50 meter was een opwarmertje voor Coreelman die de WK-limiet wil halen op de 200m schoolslag. Die haalde hij niet. De man uit Vichte won wel de 200m maar bleef bijna 2 seconden boven de limiettijd.