Vanluchene & co eindigen achtste in finale 4 x 100 m vrije slag

Redactie KW

Het Belgische kwartet op de 4×100 meter vrije slag heeft zondagavond niet kunnen stunten in de olympische finale. Na een verdienstelijke wedstrijd eindigden Dieter Dekoninck, Jasper Aerents, Emmanuel Vanluchene en Pieter Timmers op een logische achtste en laatste plaats in 3:14.40, iets boven de toptijd die ze ‘s ochtends in de reeksen hadden neergezet (3:13.89).

“We zijn achtste maar dat maakt eigenlijk niet uit. Wij hebben bewezen dat wij als kleine Belgen onze voet naast de grote landen kunnen zetten”, vertelde een tevreden Timmers na de medaillestrijd. “Om hier in de finale te mogen staan, was echt kicken. Ik weet niet of men goed beseft wat voor een knappe prestatie dit is. Het is zo’n zwaarbezet nummer, echt alle toplanden mikken er op. Wij hebben getoond wat wij waard zijn.”

Verzuring

“Echt zalig om voor zo’n publiek te zwemmen”, reageerde Emmanuel Vanluchene uit Oostrozebeke. “Vier jaar geleden zou iedereen dit voor onmogelijk hebben geacht. We hadden allemaal wel wat last van verzuring. Maar dat is normaal want we zijn alle vier erg diep moeten gaan vanmorgen. Ik denk dat we op adrenaline hebben gezwommen.”

Supporters

In Anzegem verzamelden een honderdtal supporters om de finale van 4x100m vrije slag op groot scherm te bekijken. Heel wat leden van de zwemclub van Emmanuel Vanluchene waren erbij, maar ook z’n grootouders en trainer. Allemaal waren ze getuige van een uniek moment.

(Belga)

Meer vanavond op WTV en Focus vanaf 18u00

Vanluchene & co eindigen achtste in finale 4 x 100 m vrije slag

Bekijk hier de reportage

Ook de familie van Emmanuel was erbij op de eerste rij.

Vanluchene & co eindigen achtste in finale 4 x 100 m vrije slag

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier