Vanhoenacker favoriet in Iron Man Hawaii

12/10/12 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Bron: Kw

Zaterdagmorgen om half zeven lokale tijd weerklinkt in Kona het startschot van de Iron Man van Hawaii. 14 West-Vlamingen nemen dit jaar deel. Marino Vanhoenacker geldt opnieuw als een van de topfavorieten, Frederik Van Lierde hoopt op de top tien.

Vanhoenacker tankte vertrouwen in Frankfurt, waar hij het fel gehypete duel van Andreas Raelert met verve won. De Duitser had in Roth de snelste tijd ooit neergezet, Vanhoenacker heeft het record in het Iron Man-circuit. In bitterkoude omstandigheden toonde Vanhoenacker zich duidelijk de sterkste. Eerder dit seizoen was hij ook al de sterkste geweest in de halve triatlon van Zuid-Afrika, en de gehalveerde van Nieuw-Zeeland, maar in Texas en Ko Samui liep het voor geen meter. "Ik had minder kilometers getraind in de winter, om later in het seizoen frisser voor de dag te komen. De wereldreis brak mij echter zuur op, want ik zat na die vier maanden mentaal...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!