Vanhaezebrouck en Dury: “Buitenlandse trainers? Wij kunnen ook van elkaar leren”

© VDB
Redactie KW

Met de derby KV Kortrijk – Zulte Waregem van zaterdagavond in het vooruitzicht bracht Krant van West-Vlaanderen trainers Hein Vanhaezebrouck en Francky Dury samen voor een dubbelgesprek. “De mensen mogen niet verwachten dat we elk jaar vijfde of zesde zullen worden.”

Zulte Waregem is de seizoensrevelatie in de Jupiler Pro League maar gezien zijn beperkte kern moet KV Kortrijk met een voorlopige zevende plaats in de stand niet veel onderdoen. “De mensen mogen niet verwachten dat we elk jaar vijfde of zesde zullen worden. Dat is niet realistisch”, zegt Hein Vanhaezebrouck.

Juan Carlos Garrido

De trainers zetten ook een stevig boompje op over de vele buitenlandse trainers die onze competitie overspoelen. Vanhaezebrouck: “Ik hoor dat mijn Brugse collega Juan Carlos Garrido veel ervaring heeft. Sorry, maar Francky heeft er meer. Dat Garrido met Villareal Champions League heeft gespeeld? Klopt, maar in België is dat veel moeilijker af te dwingen.”

Of ze dan van buitenlandse trainers niets kunnen leren? Dury: “Dat kunnen wij ook van elkaar. Belgische trainers verdienen meer respect.”

(CT/TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier