Vandekinderen enige West-Vlaming op podium bij jeugd in Middelkerke

Redactie KW

De West-Vlaamse eer werd bij de juniors hoog gehouden door de derde plaats van Jens Vandekinderen. Bij de beloften werd Vinnie Braet eerste West-Vlaming op een vijfde plaats. Provinciaal kampioen Nicolas Cleppe behaalde dezelfde plaats bij de nieuwelingen.

Bij de beloften had Jim Aernouts veel reden tot juichen in Middelkerke. Hij soleerde naar de zege in de laatste Superprestigemanche en wipte in extremis over leider Lars van der Haar in de eindstand. Best West-Vlaming was Vinnie Braet op een vijfde plaats.

Bij de juniors toonde Laurens Sweeck nog eens waarom hij de waardige eindwinnaar is van de Superprestige. Hij klopte zijn broer Diether en West-Vlaming Jens Vandekinderen. Die was eerlijk na de streep. “In de laatste ronde was ik helemaal kapot”, gaf hij toe. “Ik moest Diether gewoon weer laten gaan. Toch is het plezant dat ik nog op het podium sta. Vorig jaar lukte dat me nog in de Wereldbeker, maar daarin was ik nu veel minder door de vele sneeuwparcours waar ik mijn kracht niet kwijt kon.”

Bij de nieuwelingen ging de overwinning opnieuw naar de Nederlander Mathieu Van der Poel. Ingelmunsternaar Nicolas Cleppe kwam als vijfde over de streep, vlak voor Merkemnaar Alexander Ameel en Ieperling Jonas Degroote.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier