Van Dijk wint in Moorslede

Redactie KW

De Nederlander Stefan van Dijk heeft de eerste GP Westauto’s-Transport Demets gewonnen. In Moorslede was hij sneller dan Wouter Mol en Michael Van Staeyen.

Thuisrijder Guillaume Vankeirsbulck behoorde tot de eerste aanvallers van de dag. De thuisrijder kreeg Thomas Degendt, Kess Heytens, Philip Vandaele, en Bart Dockx mee. Lang duurde het avontuur niet, het tempo lag dan ook verschrikkelijk hoog, met zo’n 46 km per uur gemiddeld.

Half koers vormde zich een nieuwe kopgroep, nu zo’n tien man sterk. Met Thomas Vernaeckt van Veranda’s Willems – Accent, de Fin Matti Helminen en de Nederlander Reinier Honig van Landbouwkrediet, Mark McNally, vorige week nog derde in de Omloop van het Houtland, de Ier van An Post-Sean Kelly. Quick.step heeft Marc De Maar mee. Martin Keizer is nog een Nederlander van Vacansoleil, en ook Stijn Vandenbergh van Katusha was van de partij. Johan Coenen, Kirill Podznyakov en Kevin Melsen komen er later bij. De tien pakken al snel anderhalve minuut.

Het peloton laat zich wat in slaap wiegen in het nazomerzonnetje, en laat de kopgroep zelfs meer dan drie minuten uitlopen. Op dit vlakke parcours maken de spurters zich niet meteen ongerust. Zelfs een valpartij, waar o.a. James Vanlandschoot, en Guillaume Vankeirsbulck zijn bij betrokken, schrikt hen niet meteen op.

Pas in de voorlaatste ronde komt er wat leven in de brouwerij. Marc De Maar, Reinier Honig en Johan Coenen laten wat ballast vallen, en proberen het met zijn drieën nog wat langer uit te zingen. Maar ook dat liedje blijft niet duren, we gaan naar een massaspurt.

Maxime Vantomme probeert met een late uitval nog de spurters te verrassen, maar tevergeefs. Een bonte bende dient zich aan in de laatste rechte lijn,en het is Stefan Van Dijk die het makkelijk haalt voor Wouter Mol en Michael Van Staeyen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier