Van der Heyden speelt in play-offs zijn laatste wedstrijd voor Club

Redactie KW

Club Brugge en Peter Van der Heyden nemen op het einde van dit seizoen afscheid van elkaar. Van der Heyden had bij Club een contract van anderhalf seizoen met een optie voor een extra jaar, maar Club heeft besloten om die optie niet te lichten.

Peter Van der Heyden speelde voorlopig 253 officiële wedstrijden voor Blauw – Zwart. In 2000 haalde Club Brugge de linkerflankverdediger weg bij Eendracht Aalst als vervanger voor Vital Borkelmans. Van der Heyden zou tot 2005 bij Club Brugge blijven en verzamelde in die periode twee titels (’03 en ’05) en evenveel bekers (’02 en ’04). In 2005 verhuisde hij, transfervrij, naar de Duitse Bundesliga, waar hij drie seizoenen lang de kleuren van Vfl Wolfsburg verdedigde. Bij 1.FSV Mainz 05 breide Van der Heyden nog anderhalf seizoen lang een vervolg aan zijn verblijf in Duitsland.

Play-offs

Begin 2010 keerde hij terug naar Club Brugge, waar hij dit seizoen intussen ook alweer aan 27 officiële wedstrijden zit. Peter Van der Heyden werd ook 32 keer geselecteerd voor de Rode Duivels.

Club Brugge neemt afscheid van zijn linksachter met enorme waardering voor zijn carrière en dankbaarheid voor zijn prestaties op en naast het veld. Van der Heyden was bij Club een modelprof.

Peter Van der Heyden : ” We gaan als vrienden uit elkaar, want dit blijft toch nog altijd mijn club. Ik ben straks 35 en hoop met Club nog fantastische play-offs te spelen. Het zou mooi zijn om hier als afscheid nog minimaal voor Europees voetbal te zorgen. Daarna zie ik wel wat op me af komt. Ik voel me zeker nog fit genoeg om op het hoogste niveau mee te draaien.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier