Umberto Badioli nieuwe coach BC Oostende

Redactie KW

Sharon Drucker stapt na iets meer dan een maand al weer op als coach van basketbalclub Oostende. De 39-jarige Israëliër gaat in op een aanbod van Maccabi Tel Aviv, waar hij assistent wordt van Pini Gershon. Umberto Badioli neemt het bij Oostende tot het einde van het seizoen over van Drucker.

De 49-jarige Italiaan was tot nog toe assistent van Drucker. Op 31 oktober tekende Drucker een contract tot 2011 bij Oostende. Hij volgde de Serviër Vlada Vukoicic op, die na een rampzalige seizoensstart (3 nederlagen in 3 wedstrijden) ontslagen werd. Tussen het ontslag van Vukoicic en de aanwerving van Drucker nam Badioli al even de honneurs waar. Dinsdag zit Badioli al op de bank voor de wedstrijd in de Eurochallenge tegen het Russische Samara.

“Het vertrek van Drucker is een zware klap voor de club, maar bij Maccabi krijgt hij een unieke kans. Daar kunnen we niet tegen optornen”, reageerde voorzitter Arthur Goethals.
Met dertien punten uit zeven wedstrijden staat Oostende op een gedeelde laatste plaats in de Belgische eerste klasse. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier