Tyler Farrar wint derde rit Driedaagse De Panne-Koksijde

Redactie KW

De Amerikaan Tyler Farrar heeft rit 3a gewonnen in de Driedaagse De Panne-Koksijde een etappe over 112 km met start en aankomst in De Panne. In een massasprint versloeg hij de Duitser Robert Wagner en de Nederlander Kenny van Hummel. Vanmiddag wordt de Driedaagse afgesloten met een tijdrit over 14,75 km in De Panne-Koksijde. De Italiaan Luca Paolini start daarin als leider.

Van bij de start werd de pees er in het pak duchtig opgelegd. Dat belette Niko Eeckhout, Dieter Cappelle, Klaas Lodewyck, de Let Aleksejs Saramotins, de Spanjaard Gorka Izaguirre en de Nederlander Bobbie Traksel echter niet om hun kans te gaan. Het zestal boekte een maximumvoorsprong van ongeveer 2 minuten op het peloton, waarin Aqua &
Sapone het tempo onderhield voor Paolini.

Met nog 30 km te gaan moest Dieter Cappelle zijn metgezellen voorin laten rijden na een zadelbreuk. Niko Eeckhout en Bobbie Traksel vonden dat het bij de leiders te traag ging en muisden er vanonder. Dit duo sneed ook de enige plaatselijke ronde van 9 kilometer aan met 15 seconden op de grote groep, waar Stijn Devolder de vaart erin hield. Man van de streek, Andy Cappelle, was de eerste die het leidende duo vervoegde. De rest deed dat op 3 kilometer van de finish.

In de traditionele massasprint haalde Farrar het van het Skil-Shimanoduo Wagner-van Hummel.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier