Tweede zege op rij voor KSV Roeselare

Na de nipte overwinning in de inhaalmatch tegen Rupel Boom boekte KSV Roeselare zijn tweede zege op rij. Het versloeg thuis Royal Antwerp FC met 2-0. Steffen Ernemann scoorde beide doelpunten.

KSV Roeselare, met nieuwelingen Stojanovic en Chergui meteen in de basis, begon goed aan de wedstrijd en zette meteen druk vooruit. De eerste kans was zelfs voor nieuwkomer Stojanovic. De Cercle Brugge-huurling ging alleen op doelman Kaya af, maar die hield het leer uit doel. De tweede kans was wel raak voor de thuisploeg. Ernemann kopte de 1-0 op vrijschop van Stojanovic onhoudbaar tegen de netten. Antwerp reageerde via Oris en Diansangu, maar beiden vonden een sterk keepende Verhulst op hun weg. Het waren de bezoekers die de wedstrijd in handen namen, maar scoren lukte ze niet. Het was zelfs Roeselare die de score verdubbelde naar 2-0 na 23 minuten. Ernemann krulde een vrijschop magistraal in de hoek. Daarna liet de thuisploeg het initiatief weer aan de bezoekers, maar zonder veel doelkansen weg te geven. KSV Roeselare ging dus rusten met een comfortabele 2-0-voorsprong.

De tweede helft was nog maar begonnen of Ernemann scoorde bijna zijn derde van de avond. Hij kon opnieuw krachtig op doel koppen, maar deze keer kon Kaya redding brengen voor zijn team. Daarna nam Antwerp het commando over, maar de grote kansen bleven voor Roeselare. Het was opnieuw Ernemann die een vrijschop van Stojanovic richting de winkelhaak kopte, maar Kaya pakte uit met een schitterende parade. Aan de overkant deed Verhulst hetzelfde op een pegel van De Vriese, maar KSVR was niet van plan om de zege nog uit handen te geven. De bezoekers probeerden, maar de thuisploeg wilde van geen wijken weten. Op een mooie counter besloot De Rechter nog op de paal. De thuisploeg hield stand en won zo voor het eerst twee wedstrijden na elkaar. (SM)