Tweede opeenvolgende uitzege voor KSV Roeselare

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

KSV Roeselare won met 2-3 op het veld van FC Dender en boekte zo zijn tweede opeenvolgende uitzege.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor KSV Roeselare, want na amper 40 seconden stond het al 0-1. Lutun legde een voorzet van De Rechter terug tot bij Papa Sene en die legde de bal beheerst over de doelman. De Roeselaarse vreugde was echter van korte duur, want ook de thuisploeg scoorde uit de eerste kans. Janssens draaide zich vrij en zijn voorzet werd door Copping via de paal in doel gewerkt. Beide teams bleven goed voetbal op de mat brengen en De Rechter kende pech toen zijn lobschot op de deklat belandde. Even daarna was het opnieuw aan Sene, maar de Senegalees mikte naast doel. Na een half uur spelen nam Dender de partij in handen en had Roeselare het niet gemakkelijk. Maar op de counter klommen ze bijna op voorsprong, maar het schot van Di Lallo werd in corner gewerkt en op die corner werd de kopbal van Guiro van de lijn gered. Aan de overzijde moest Huyghebaert zijn doelman bijspringen op een hoge hoekschop aan de tweede paal. Vlak voor rust werd het alsnog 1-2 voor KSVR. Guiro werd diep gestuurd, miste eerst half zijn schot, maar kon in tweede instantie de bal toch nog in goal duwen.

De tweede helft begon veel rustiger dan de eerste. KSV Roeselare probeerde de boel te controleren en er af en toe goed uit te komen. De eerste kans was echter voor Dender, maar Thiebaut kopte naast. Even later scoorde diezelfde Thiebaut alsnog toen hij vrijgelaten de bal in doel kon werken. Roeselare reageerde meteen, maar Di Lallo besloot in het zijnet. De partij bleef goed op en neer gaan. Een kopbaldoelpunt van Sene werd terecht afgekeurd voor buitenspel en aan de overkant knalde Waeghe de bal in het zijnet. Een kwartier voor tijd klom KSVR toch op voorsprong. Lutun bediende Di Lallo en die zetten de 2-3 op het bord. In de slotfase pomte Dender de lange ballen naar het Roeselaarse doel, maar de tweede uitzege kwam niet meer in gevaar. (SM)