Tweede Eurocup-nederlaag voor Telenet Oostende in Praag

In Praag maakte Telenet Oostende geen enkele kans op de overwinning tegen de Tsjechische titelverdediger CEZ Nymburk, wiens eigen arena Europees niet gehomologeerd is

De afwezigheid van Thompson, maandag aan de sinussen geopereerd, woog flink door. Ook de vermoeidheid van de vervelende reisdag door de pilotenstaking bij Brussels Airlines bracht hen niet in prima conditie aan de opworp.

Op kop tot de zevende minuut

Tot de zevende minuut controleerden de Zeekapiteins via de afwerkers Ponitka en Serron het duel. Maximaal leidde Oostende bij 4-9 maar na 12-13 nam Nymburk de leiding definitief over. Snel klom de kloof richting tien eenheden. Na de rust (36-29) kwam Oostende vooral in het derde kwart niet meer in de match aan zijn trekken. Stipanovic, Djordjevic en Ponitka scoorden samen slechts vijf puntjes. Bij 54-34 was de match aan het halfuur dan ook beslist. Uiteindelijk verloren de kustmannen met 73-51 in Praag.

Ondanks die tweede nederlaag blijft Oostende door een beter doelsaldo ten opzichte van Le Mans op de tweede plaats in poule A van de Eurocup.