Twee nieuwe Merckxboeken voorgesteld bij Die Keure

Redactie KW

Donderdag wordt Eddy Merckx 65 jaar. Ter ere van die verjaardag brengt Uitgeverij Kannibaal uit Lichtervelde twee nieuwe Merckxboeken op de markt. De oud-wielrenner bezocht dinsdag drukkerij Die Keure in Brugge en sneed er een verjaardagstaart aan.

Kunstbox

Het eerste boek is de Eddy Merckx Kunstbox, een werk van Stephan Vanfleteren. De fotograaf selecteerde 25 momenten, en zocht in binnen-en buitenland naar unieke foto’s in de diepste archieven. Het boek bevat ook een serie van 12 relikwieën van op de plaatsen waar Eddy Merckx wielergeschiedenis schreef: water uit de fontein op de Via Roma, aarde uit Mexico, stukjes rots van de Puy de Dôme, steen van de Mont-Ventoux, kassei van Parijs-Roubaix,… Deze relikwieën worden geleverd met een echtheidscertificaat. Het boek is enkel in een hele beperkte uitgave beschikbaar. De eerste exemplaren zijn voor koning Albert II, en voor Lance Armstrong. Wie er ook een wil, kan alleen bij uitgeverij Kannibaal terecht.

Merckx 525

Merckx 525 is een fotoboek over zijn 525 officiële zeges. Merckx: “De boeken van Uitgeverij Kannibaal zijn de enige door mij geautoriseerde werken naar aanleiding van mijn 65e verjaardag. Merckx 525 is een lange rit door mijn hele carrière waarin ik 525 overwinningen heb behaald. Naast mooie teksten bevat dit prachtige werk een unieke collectie exclusief fotomateriaal.” Dit boek is wel verkrijgbaar in de boekhandel.

(JS/BS)

Meer vanavond in het journaal van Focus vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier