Twee dagen topsport in Mister V Arena Oostende

Redactie KW

Op zondag 17 november, was Oostende de “place to be” voor het individueel kampioenschap (Masters) Rope Skipping.

De beloften (12j -14j) mochten de spits afbijten in de voormiddag (zij konden zich selecteren voor het Youth Tournament in Hong Kong), in de namiddag werd het veld ingenomen door 15+. Deze laatste groep kon zich plaatsen voor een selectie van het Wereld Kampioenschap in Hong Kong dat tijdens de zomer van 2014 zal plaats vinden.

Rope Skipping is topsport en België behoort samen met USA tot de wereldtop. Dit was overduidelijk het voorbije weekend in Oostende. Keer op keer werden de sporters tot het uiterste gedreven om hun grenzen te verleggen. De spanning in de strijd voor de ereplaatsen, de top drie en de Belgische titels was regelmatig te snijden. Lenigheid, acrobatie en uithouding zijn daarbij uiterst belangrijk om de jury te overtuigen.

Favoriet Lode D’Hollander van Skip Zele kroonde zich tot Belgisch Kampioen Masters 15+, Laurene Van Leeuwen ( Zele) tot Belgisch kampioene 15+. Bij de beloften gingen de titels naar Jelle Van Heesbeke (Roeselare) en Fien Verwimp (Edegem). Zes atleten zijn gekwalificeerd voor het WK In Hong Kong, vijf voor het Youth Tournament. Eline Delanghe van RSO Oostende werd 12de overall bij de Beloften, maar pakte de Belgische titel in de discipline drie minuten Speed, met 459 steps.

Bij de B-Masters Meisjes Beloften waren er ereplaatsen voor Luna De Vlam uit Oudenburg (10de) en Helena Van Lyl uit Bredene (RSO) – bij de B Masters Jongens voor Levy (derde) en Remy Lamoot (zesde) van RSO, Robbe Van Keiersbilck (14de) van Roeselare en Jarren Goes (19de) van RSO. Bij de FUN25 behaalde Sven De Vlam uit Oudenburg een mooie zevende plaats.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier