Tuerlinckx, Verhelst en Callebert langer bij Knack Roeselare

Redactie KW

Hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, middenman Wouter Verhelst en libero Callebert hebben hun contract bij Knack Roeselare met twee seizoenen verlengd. Dat bleek vrijdagavond op een persconferentie.

Volleyteam Knack Randstad Roeselare riep vrijdagavond de pers bijeen voor een stand van zaken en evaluatie van het voorbije seizoen. Randstad blijft de volleyploeg steunen, maar doet dat niet meer als naamsponsor. “We hebben, op enkele details na, een principiële overeenkomst met Randstad om als hoofdsponsor door te gaan. Randstad blijft dus een prominente partner van onze club”, klonk het op de persconferentie.

Ook sportief was er nieuws: zowel Hendrik Tuerlinckx, Torhoutenaar Wouter Verhelst en Manu Callebert uit Hooglede verlengden zopas hun contract bij Roeselare. De drie spelers doen er elk nog minstens twee seizoenen bij. “Sam Deroo en Stijn D’Hulst liggen nog onder contract en met Frank zijn de onderhandelingen nog aan de gang”, verklaarde Dominique Baeyens. “De club doet extra inspanningen om hem te behouden, maar of dat ook lukt, weten we pas volgende week.”

Gedwongen vertrek

Over het gedwongen vertrek van een aantal spelers wou Baeyens ook nog het volgende kwijt:

“Ik begrijp dat het vertrek van Tije Vlam, Armands Celitans, Kristof Hoho en Iván Contreras heel wat stof heeft doen opwaaien, maar ik benadruk dat we hen niet geslachtofferd hebben. Meer nog: zelfs al hadden we de finale van de play-offs wél gehaald, dan nog zouden we dezelfde beslissing genomen hebben. Maar we zijn hen ontzettend dankbaar.”

“Alles wordt in het werk gesteld om een sterke, kwaliteitsvolle ploeg samen te stellen. Daar zullen we in slagen. Deze groep zal nog sterk Belgisch getint zijn, aangevuld met ervaren buitenlanders”, lichtte Baeyens alvast een tipje van de sluier. “Meer dan ooit hebben we de ambitie om op drie niveaus succesvol te zijn: de titel, de beker en Europees. Wat dat laatste betreft, schat ik de CEV Cup heel hoog in. En dan verwijs ik naar de twee finalisten van dit seizoen: Treviso en Kedzierzyn.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier