Triatlon – Vanhoenacker wint vijfde keer in Klagenfurt

Redactie KW

Marino Vanhoenacker blijft onklopbaar in Klagenfurt. Hij won voor de vijfde opeenvolgende keer de Iron Man van Oostenrijk. Dennis Devriendt werd knap tweede.

Vanhoenacker is kind aan huis in Karinthië. Elk jaar weer vertrekt hij als de grote favoriet, en hij maakt die status ook telkens weer waar.

Vanhoenacker kwam als vierde uit het water, in een groepje met medefavoriet Stephan Bayliss. Ook Dennis Devriendt zat dichtbij, in zesde positie. In Oostenrijk vindt Marino Vanhoenacker een fietsparcours op zijn maat. Hij ging er al vlug alleen vandoor, en maalde de 180 km af in een gemiddelde van bijna 42km per uur. De Oostenrijker Michael Weiss rukte ondertussen op naar de tweede plaats, op de hielen gezeten door Dennis Devriendt. In die volgorde begonnen ze ook aan de afsluitende marathon.

Vanhoenacker ging op zoek naar het wedstrijdrecord, een tijd onder de acht uur. En hij slaagde daar grandioos in. Met zijn 7u 52min 05sec kwam hij zelfs in de buurt van de recordtijd van Luc Van Lierde (7u50’27” in Roth 1996). De knappe tweede plaats van Dennis Devriendt kwam daardoor wel wat in de schaduw terecht, maar was een terechte bekroning voor de gestage groei van de Brugse triatleet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier