Triatlon – Vanhoenacker wint derde keer Marc Herremans

Redactie KW

Marino Vanhoenacker heeft met overwicht voor de derde keer op rij de triatlon in Antwerpen gewonnen, de Marc Herremans Classic.

De Marc Herremans verzamelt de Belgische top in Antwerpen voor een halve triathlon, behalve Luc Van Lierde en Dennis Devriendt, die nemen volgende week deel aan het EK lange afstand in Praag.

De rest is er wel, waaronder Frederik Van Lierde en Axel Zeebroek. Zij behoren tot een kopgroep van vier tijdens de 1900 meter zwemmen, maar de anderen, waaronder titelverdediger Marino Vanhoenacker, zit daar net achter.

De Brit Dann Brook komt als eerste uit het water, Frederik Van Lierde derde, en Marino Vanhoenacker als negende. De zwemtraining van Rik Valcke werpt steeds meer vruchten af.

Het fietsmenu bestaat uit negentig kilometer. Een kolfje naar de hand van Vanhoenacker, een begenadigd fietser. De Australiër Matthews mag 5 kilometer van zijn koppositie genieten, daarna is het de beurt aan Bink. Hij rijdt weer alles en iedereen in de vernieling, inclusief zichzelf, of toch bijna. Vanhoenacker blijft nog net recht in deze linke bocht, Bert Jammaer heeft minder geluk.

Vanhoenacker wisselt met meer dan drie minuten voorsprong op Axel Zeebroek. Frederik Van Lierde is dan al naar de negende plaats weggezakt. De Menenaar zal uiteindelijk tiende worden.

Een halve marathon scheidt Vanhoenacker nog van zijn derde opeenvolgende overwinning, maar hij krijgt die niet cadeau van Paul Matthews, die onweerstaanbaar oprukt naar de tweede plaats, op minder dan drie minuten van Vanhoenacker.

Maar die heeft het gevaar bespeurd, en steekt weer een tandje bij. Meteen loop het verschil weer op, en een bemoedigend klopje van Belinda Granger, winnares van vorig jaar, en nu tweede na Sofie Goos, doet de rest.

Vanhoenacker finisht in 3’41″40, zo’n vier minuten sneller dan vorig jaar. Matthews is tweede, en voor de derde plaats volgt er nog een spurt, met vallen en opstaan gewonnen door Bert Jammaer voor Axel Zeebroek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier