Triatlon- Vanhoenacker liep triatlon uit met bekkenbreuk

Redactie KW

Marino Vanhoenacker is te weten gekomen waar zijn buikpijn vandaan kwam. Bink heeft de Iron Man van Frankfurt uitgelopen met een bekkenbreuk.

Vanhoenacker verdedigde in Frankfurt zijn Europese titel, maar had in de aanloop last gekregen van zijn buikspieren. Tijdens het zwemmen stak de pijn weer de kopop, maar toch slaagde Bink erin om de fietsproef met ruime voorsprong af te sluiten. Na een paar kilometer lopen werd het echter al duidelijk dat de marathon een lange lijdensweg zou worden. Uiteindelijk eindigde Vanhoenacker als negentiende.

In Klagenfurt werd nu de diagnose gesteld : een avulsiefractuur van de pubis (in mensentaal: een breuk vooraan in het bekken) met ontsteking van buikspieren en adductoren.

Er staan nu flink wat veranderingen te gebeuren, volgens Vanhoenacker. Door het puntensysteem is hij nog niet zeker van deelname aan Hawaii. Als hij eind juli nog bij de eerste veertig staat, en de blessure is hersteld, mag hij opnieuw een gooi doen naar de opperste triatlonbekroning.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier