Triatlon – Van Lierde vijfde in Texas

Redactie KW

Frederik Van Lierde is vijfde geworden in de 70.3 in Texas. Marino Vanhoenacker moest opgeven in Zuid-Afrika.

Van Lierde was vorige maand nog de beste in Abu Dhabi, maar nu moest nu zijn meerdere erkennen in Chris Lieto en Henning Rasmus.

De Menenaar was als zevende uit het water gekomen, en stoomde op de fiets door naar de tweede plaats achter Lieto. Tijdens het lopen verloor hij terrein, en werd nog voorbijgegaan door Henning, Odonnell, en Bozzone. Van Lierde werd vijfde op meer dan vijf minuten van Lieto.

Vanhoenacker geeft op in Port Elisabeth

Marino Vanhoenacker, tweede in Abu Dhabi, was gebrand op een nieuwe zege in Zuid-Afrika. Het zou de negende Iron Man winst uit zijn carrière zijn. Bink stapte als zesde uit het water, en trok flink van leer in het fietsgedeelte. Alleen de Zuid-Afrikaan Raynard Tissink bleef enigszins in de buurt. Vanhoenacker begon met een dikke minuut voorsprong aan de marathon, maar halverwege ging het licht uit. Hij moest zelfs opgeven.

Op zijn website klinkt het als volgt : “Net Ironman Zuid Afrika gedeeltelijk achter de rug.
SWIM : was goed, mooi mee met de grote favorieten

BIKE : heel sterke tijd maar gevoel was ook niet meer dan goed

RUN : Ging redelijk maar toen Tissink me net voorbijgelopen was begonnen alle lampjes te flikkeren en deed iemand het licht uit, dit had ik zelfs niet voelen aankomen, even bekomen aan de kant van de weg, dan maar naar huis laten brengen maar daar ging het van kwaad naar erger.
Bink ging even in shock, ambulance laten komen meteen full body check up ter plaatse, EKG, zuurstof saturatie, bloedsuikergehalte en wat nog meer, alles perfekt.
Vreemd, hoe kwam het dan dat ik m’n kop, armen en benen niet meer voelde, was waarschijnlijk door te weinig zuurstof in de hersenen wist de dokter van dienst, dus Ambulance weer weg.
15 min later nog eens in shock om het af te leren denk ik maar nu gelukkig redelijk ok en aan het bekomen, k was eventjes bang.

Een voorjaar om zo snel mogelijk te vergeten.Kan ik daar lessen uit trekken? De enige les die ik momenteel kan bedenken is dat ik sneller de handdoek moet leren werpen, na die ribbreuk had ik er de stekker moeten uittrekken en rustig thuisblijven en revalideren, maar neen ‘k moest zonodig toch proberen want khad deze winter zo hard gewerkt om deze twee races te winnen, nu ben ik weer wat slimmer he.

Tot nog eens. Hopelijk eens met wat beter nieuws.”

De winst was voor Tissink, die het haalde voor de Duitser Böcherer en de Zuid-Afrikaan Cunnama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier