Triatlon: Luc Van Lierde negende bij terugkeer in Antwerpen

Redactie KW

West-Vlaming Luc Van Lierde is negende geworden op de Ironmantriatlon in Antwerpen. Hij kwam op bijna elf minuten van winnaar Bart Aernouts over de streep.

Bart Aernouts kwam met zes anderen uit het water, op een halve minuut van een leiderstrio met daarbij Luc Van Lierde. Tijdens het fietsen werden de posities dooreengeschud: Jammaer en Krylov kwamen op kop, en in de slotfase dichtte Aernouts nog het gaatje op de twee leiders. Aernouts, titelverdediger en ook in 2010 de winnaar, nam in het lopen vrijwel meteen afstand en won in 3u44:51. Hij had een voorsprong van bijna vier minuten op Jammaer, Krylov werd derde op bijna 7 minuten. Van Lierde werd uiteindelijk negende op een halve minuut van nummer acht Bruno Clerbout, goed voor vier Belgen in de top tien.

Bij de vrouwen was Nicola Spirig oppermachtig. De Zwitserse finishte na 4u10:47 en had bijna 13 minuten voorsprong op de Britse Susie Hignett. Spirig volgt op de erelijst Sofie Goos op. Dit jaar stonden er geen Belgische triatletes aan de start bij de elite.

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier