Triatlon: kansen op winst in Iron man Hawaï slinken voor Marino Vanhoenacker

Redactie KW

De kans dat Marino Vanhoenacker uit Jabbeke dit jaar de Iron Man van Hawaï wint, is zo goed al onbestaande.

Dat is de harde conclusie na een rampzalige maand juli. Vanhoenacker werd door een blessure pas negentiende in Frankfurt, en pakte zo te weinig punten om in de top veertig te raken, die zekerheid geeft over deelname aan Hawaï. Vanhoenacker moet nu noodgedwongen een extra wedstrijd inlassen, om toch nog voldoende punten te kunnen sprokkelen, maar door die blessure wordt dat zeer moeilijk.

Dit weekend werd in Zurich, Lake Placid en Calgary de Kona Pro ranking afgesloten. Vanhoenacker tuimelde naar plaats 45, en mag dus voorlopig niet deelnemen aan Hawaï. Met de punten die hij haalde in Melbourne en Frankfurt komt hij er net niet, en dus moet hij noodgedwongen op 18 augustus in Mont Tremblant in Canada nog een Iron Man doen.

Vanhoenacker moet nu goed rekenen, en zo economisch mogelijk presteren op 18 augustus, om toch nog in Hawaï te raken. De ambities voor dat wereldkampioenschap branden nu op een laag pitje.Volgende week dinsdag moet een ultieme looptest uitsluitsel brengen voor de rest van het seizoen. Anders verlegt Vanhoenacker de focus naar 2014, met goedkeuring van zijn nieuwe Oostenrijkse team Pewag.

(JS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier