Triatlon – Glenn Valentin wint Poldertriatlon

Redactie KW

De amper 21-jarige Glenn Valentin heeft de Poldertriatlon in Oostkerke gewonnen. De Ieperling haalde het voor Steven Van Heirseele en Filip Van Craenenbroeck.

Ruim vierhonderd triatleten namen de start in de negende editie van de Poldertriatlon. Filip Van Craenenbroeck, onlangs nog achtste in de Volcano Triatlon in Lanzarote, ontpopte zich als de snelste zwemmer. Tijdens het fietsen kwam een achttal samen met ook nog Steven Van Heirseele, Marc Van Assche en vijf West-Vlamingen : ex-winnaar Dave Vanhove, Marc Pollet, Olivier De Bruyne, Edward Devos en Glenn Valentin.

Vijf man doken de wisselzone in, maar het werd al snel duidelijk dat Dave Vanhove, die sukkelt met de achillespees, zijn overwinning niet zou overdoen, en ook dat Marc Pollet voor eigen volk niet zou stunten. Steven Van Heirseele leek lange tijd over de beste papieren te beschikken, maar uit de achtergrond kwamen opeens Filip Van Craenenbroeck, en vooral Glenn Valentin opzetten. De 21-jarige atleet van de Izegemse Triatlon Club liet iedereen ter plaatse, en won zo zijn allereerste triatlon.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier