Triatlon – Frederik Van Lierde wint opnieuw in Nice

Redactie KW

Frederik Van Lierde heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Iron Man van Nice gewonnen. De Menenaar deed dat bovendien in een nieuw wedstrijdrecord, 8u.21’50”.

Van Lierde ging resoluut naar de kop in het zwemmen, gevolgd door de Fransman Anthony Pannier, en een sterke Axel Zeebroek. Na 47min en 22 sec kwamen zij uit het water van de Middellandse Zee.

Lance Armstrong mocht door de dopingbeschuldigingen niet aan de start komen in Nice, maar zelfs de Texaan had het moeilijk gehad om een ontketende Van Lierde te volgen. Op het zware parcours van het binnenland van Nice rijdt hij fluitend weg van de concurrentie. Zeebroek plooide het eerst, na 100 kilometer moest ook Pannier eraan geloven. Van Lierde verpulverde het wedstrijdrecord in het fietsen met liefst zes minuten. Na 4u35min fietsen kon hij aan zijn marathon beginnen. Zijn voorsprong op de Fransen Pannier en Chabaud bedroeg toen al vijftien minuten.

Van Lierde mikte op een marathon van 2u4Omin, veel te snel voor de rest alleszins, die een achterstand van twintig minuten kregen aangesmeerd.

De tweede opeenvolgende overwinning van Van Lierde in Nice kwam uiteraard niet meer in gevaar, zijn tweede zege in een Iron Man. Hij verbeterde in één moeite door ook het wedstrijdrecord met bijna vier minuten. Van Lierde finishte in 8u21min50sec.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier