Triatlon – Frederik Van Lierde vierde in New Orleans

Redactie KW

Frederik Van Lierde is vierde geworden in de 70.3 Ironman van New Orleans.

Het warme en vochtige weer en vooral de felle (zij)wind op het biljartvlakke parcours, maakten de wedstrijd keihard.

De loopstart in het “Lake Pontchartrain” verliep niet zo vlot. Van Lierde moest zowat in 10de positie beginnen zwemmen zijn maar daarna schoof hij vlot door de groep naar de 3de positie in de voeten van Graham O’Grady. Potts was dan al gaan vliegen en zou om en bij de 1’30” loszwemmen.


Op de fiets ging Van Lierde vlug vooraan de groep die op Potts achtervolgde. Hij probeerde onmiddellijk alleen weg te komen maar zonder succes. Bij een tempoversnelling van Bozzone rond km 30 lukte het dan toch. Tijdens de resterende 60km kreeg de Menenaar er wel een paar keer spijt van gehad dat hij was meegeschoven. De fietstijd (2u03′) over 90km verklaart alles.
Uiteindelijk slaagde het duo erin om Potts te pakken te krijgen, 1km voor de 2de wissel…

De eerste 6 à 7km lopen waren een echte marteling omdat zijn benen compleet kapot waren van het harde fietsen. Van Lierde verloor dan ook stelselmatig tijd op Bozzone en Potts. Uit de achtergrond was Paul Amey fel aan het terugkomen maar eens hij dichterbij kwam, vond ook Van Lierde het goede ritme. Uiteindelijk kwam hij rond km10 aansluiten maar, in de volgende 11km, gaf hij nog amper een halve minuut toe. Van Lierde zou uiteindelijk vierde worden.

Over twee weken wacht de 70.3 van Saint-Croix.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier