Triatlon – Aernouts en Goos herhalen zege

Redactie KW

Bart Aernouts en Sofie Goos waren net als vorig jaar de sterksten in de kwarttriatlon van Brugge.

Tom Vander Hoogerstraete was de snelste zwemmer, kort gevolg door Bart Colpaert. De toppers kwamen net iets later uit de reien : Rutger Beke, Dennis Devriendt, Luc Van Lierde en Bert Jammaer. De nummer twee van de Iron Man van Lanzarote zou met pech moeten opgeven. Alles vloeide samen vooraan, maar na 15 km kwam Bart Aernouts,de winnaar van vorig jaar, al aansluiten. Hij nam resoluut de leiding, en bereikte de wisselzone met een minuut voorsprong op het trio Van Lierde-Beke-Devriendt.

Tijdens de 10 km lopen in de Brugse binnenstand vergrootte Aernouts nog zijn voorsprong. Luc Van Lierde moest als eerste de rol lossen bij de achtervolgers. Beke haalde het tenslotte voor de tweede plaats van Dennis Devriendt.

Sofie Goos kreeg haar zege zeker niet cadeau van Jolien Lewyllie. De Poelkapelse kwam als eerste uit het water, en hield 35 km stand op de fiets vooraleer Goos kon aansluiten. Ze kwamen samen de wisselzone binnen, maar daarna had Lewyllie haar beste kruit verschoten. Goos liep onbedreigd naar de overwinning, tweede werd nog Sophie Degroote uit Kortrijk, derde Marjolein Truyers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier