Triatleet Marino Vanhoenacker gaat in zee met Luc Van Lierde

Redactie KW

Triatleet Marino Vanhoenacker neemt oud-atleet Luc Van Lierde onder de arm. Dat is woensdag gezegd op een persconferentie in Knokke.

De 37-jarige Vanhoenacker wil zich samen met de ex-winnaar van de Ironman van Hawaii klaarstomen voor volgend seizoen. Momenteel houdt een hardnekkige blessure de triatleet aan de kant. “Luc heeft veel ervaring met langdurige blessures maar is er steeds in geslaagd terug op niveau te komen. Het is de bedoeling dat hij nu die ervaring deelt met Marino Vanhoenacker”, aldus Wim Van De Putte van Luc Van Lierde Sport.

Vanhoenacker staat al sinds juli aan de kant met een schaambeenblessure, waardoor hij onder meer al forfait moest geven voor de Ironman van Hawaii. “Er zal gewerkt worden aan trainingschema’s met het oog op 2014. Momenteel verloopt de genezing gunstig en kan Vanhoenacker al terug lopen”, aldus Van De Putte.

Het is de eerste keer dat de triatleet in zee gaat met een coach die zich vooral zal toeleggen op het fietsen en het lopen. “Ervoor liep en fietste Vanhoenacker meer op gevoel, maar hij heeft waarschijnlijk zo zijn blessure opgelopen.”

Aan het zwemmen sleutelt hij met coach Rik Valcke, met wie Vanhoenacker blijft werken. Een concreet schema werd nog niet uitgewerkt, omdat de triatleet de druk wil afhouden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier