Triatleet Bart Colpaert triomfeert in Challenge Almere-Amsterdam

14/09/13 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

Bart Colpaert (31) uit Izegem heeft vandaag in Nederland de Challenge Almere-Amsterdam op zijn naam geschreven. De atleet van EFC-ITC hield na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen de Duitser Georg Potrebitsch en de Nederlander Erik-Simon Strijk achter zich. Colpaert, in 2012 al winnaar in de halve triatlon van Almere, kwam samen met de Nieuw-Zeelander Dylan McNeice als eerste uit het water en begon na een sterk fietsnummer met drie minuten voorsprong aan de afsluitende marathon. Daarin kon hij de kloof met zijn voornaamste rivalen stelselmatig uitbouwen en na 8u34'50" zegevierend over de streep komen. Potrebitsch moest ruim acht minuten toegeven, Strijk zelfs elf.

Voor Colpaert is het zijn eerste zege op de volledige afstand. Eerder dit jaar behaalde hij al een 6de plaats in de Ironman van Klagenfurt en werd hij 2de in Deinze, 3de in Izegem, 5de in Knokke en 10de in St.Pölten. Later dit jaar staat ook de Ironman in het Mexicaanse Cozumel nog op zijn programma.

Colpaerts ploegmaat bij de Izegemse Triatlonclub, Hannes Cool uit Roeselare, legde bij zijn debuut op de volledige afstand beslag op een knappe 5de plaats. Hij finishte na 9u00'33".

Ook in de triatlon op de halve afstand was EFC-ITC sterk vertegenwoordigd. Hannes Callebaut uit Izegem eindigde na 4u36'03" als 20ste en 2de belofte. Stefaan Stockman uit Kortrijk werd 33ste. (TVB)