Transfer doelman Jorgacevic van Gent naar Brugge is feit, vanavond wordt hij voorgesteld

© BELGA
Redactie KW

UPDATE 2 – Club Brugge en AA Gent hebben een akkoord over een transfer van Bojan Jorgacevic. De Servische doelman zal tijdens de winterstop naar Brugge verkassen. Hij wordt al in de vooravond voorgesteld aan de pers.

Eerder meldde Gent nog dat het een principeakkoord bereikte met een Turkse club over een transfer van Jorgacevic. Dat bleek slechts een rookgordijn, want Jorgacevic was maandag de hele dag in Brugge aan het onderhandelen. Nu is zijn overstap een feit. Hij hoopt dat de supporters van AA Gent zijn overstap naar Club Brugge begrijpen.

Hoop op begrip

“Zulke transfers maken nu eenmaal deel uit van het voetbal, ik wou altijd al voor een grote club spelen”, verklaarde Jorgacevic maandagavond na het afleggen van de medische tests. “Vijf seizoenen lang gaven de fans van AA Gent mij het best mogelijke gevoel”, aldus Jorgacevic, die bij Gent de publiekslieveling was. “Zij steunden mij in goede en minder goede periodes. En ik gaf het beste van mezelf voor hen. Ik kan alleen maar hopen dat ze mijn beslissing begrijpen.”

Meteen inzetbaar

Omdat derde doelman Sven Dhoest lange tijd out is met een knieblessure en Club met Colin Coosemans en Vladan Kujovic nog maar twee inzetbare keepers heeft, zal Jorgacevic meteen inzetbaar zijn voor blauw-zwart en niet pas in januari. Het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond moet dan wel nog het licht op groen zetten.

De 29-jarige Jorgacevic speelt sinds 2007 voor AA Gent. Voordien stond hij in eigen land bij RAD Belgrado (2001-2002 en 2003-2007) en Dinamo Pancevo (2002-2003) onder de lat. Bij Gent had hij nog een contract tot 2013.

Meer in Krant van West-Vlaanderen. En vanavond in de journaals van FOCUS en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier