Trainer Zulte Waregem heel tevreden met overwinning tegen Wigan Athletic

© BELGA
Redactie KW

Francky Dury, trainer van Zulte Waregem, is bijzonder tevreden met de overwinning gisteren tegen Wigan Athletic.

Francky Dury: “We waren bijzonder gelukkig. We hadden aanvankelijk maar 1 op 9, een verloren positie dus. En toen moesten we naar Maribor en Wigan. En dan moet je die twee matchen winnen om competitief te blijven. “

Nochtans zag het er een tijdlang niet goed uit. Wigan kwam verdiend op voorsprong, maar met een gelukje scoorde Hazard de gelijkmaker. En net zoals zo vaak dit seizoen maakte Zulte Waregem het nog helemaal goed, met een pareltje van Malanda in de slotfase. Sammy Bossut: “Ik zag hem binnengaan van ver, en ja goed, ik liep direct naar de supporters toe. We hebben het gehaald! Dat is een mooi moment als je daar met de overwinning kunt weglopen op het laatste moment.”

Zulte Waregem staat nu tweede in z’n groep. In de laatste wedstrijd op 12 december volstaat een gelijkspel thuis tegen leider Rubin Kazan om door te gaan. De Russen zijn trouwens al zeker van de volgende ronde. Francky Dury: “Nu staan we in een goeie positie en het is een kunst om dat nu ook af te maken. We zijn er nog niet! We spelen uiteindelijk tegen een leider die nog niet verloren heeft. Wigan moet naar Maribor. We hebben alles zelf in handen en dat maakt het des te leuker.”

Veel tijd om na te genieten is er niet voor Zulte Waregem. Zondag wacht de altijd geladen verplaatsing naar KV Kortrijk.

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier