Trainer Dirk Duyck stapt op bij voetbalclub FC Marke

Redactie KW

markeWoensdagmorgen liet trainer Dirk Duyck het bestuur van vierdeprovincialer FC Marke weten er volgend seizoen geen trainer meer te zijn. Hij moet inleveren, maar zag dat niet zitten.

Dirk Duyck nam in januari 2012 het sportieve roer over bij FC Marke. Anderhalf jaar later zit zijn tweede termijn als trainer van FC Marke erop. “Ik vind het jammer dat ik deze beslissing heb moeten nemen, want Marke is en blijft de club van mijn hart. En ik vind het jammer voor de spelers die op voorspraak van mij naar Marke zijn gekomen.”

“Het bestuur liet mij weten dat ik zou moeten inleveren, maar dat zag ik niet zitten, want ik steek al heel veel tijd in de ploeg en de club. Mijn tegenvoorstel, dat heel redelijk was, werd niet aanvaard. Dat is uiteraard die mensen hun goed recht, maar het is ook mijn recht om dan niet akkoord te gaan. Let wel: ik wil geen ruzie, daarvoor ligt Marke me te na aan het hart.”

Patrick Gysbrecht, gerechtigd correspondent van Marke, betreurt zijn beslissing, maar bevestigt dat louter een financieel geschil aan de basis ligt van zijn opstappen.

(CDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier