Tornooi Optima Open in Knokke-Heist ontvangt tennislegenden

Redactie KW

Vandaag ging in Knokke-Heist het vierdaags tennistornooi met ‘living legends’ van start. Het prestigieuze tornooi pakt reeds voor het vierde jaar uit met klinkende namen, zoals John Mc Enroe, Boris Becker en Yannick Noah. Het wordt dus voor de tennisliefhebbers vier dagen smullen van toptennis uit de gouden jaren.

De ‘Optima Open’ maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale tornooien voor de ‘living legends’ van het tennis, die het professionele circuit tenminste een jaar hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn. En dan kom je snel uit bij legendarische namen als John Mc Enroe, Henri Lecomte, Yannick Noah en Boris Becker, allemaal present in Knokke-Heist.

Vanmiddag deden De Kroaat Goran Ivanisevic en de Nederlander Richard Krajicek hun intrede op het Knokse center court. Allebei 41 en ex-Wimbledonwinnaars. Ivanisevic was een van de beste grasspelers ter wereld, die Wimbledon won in de herfst van zijn professionele carrière in 2001, slechts als nummer 125 van de wereld én met een wildcard, als eerste speler ooit.

Zaterdagnamiddag dubbelt Dick Norman er voor het laatst met Boris Becker. Zondag is de finaledag, dan weten we of Goran Ivanisevic zichzelf opvolgt.

(S.V.P./N.D.)

Tornooi Optima Open in Knokke-Heist ontvangt tennislegenden

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier