Torhout zet opmars verder en wint met 2-0 van Izegem

© VDB
Redactie KW

De Torhoutenaren namen een ideale wedstrijdstart toen Pardo Devriendt alleen op doelman Vonck afstuurde.

De Izegem-goallie redde in eerste instantie. Devriendt knalde de reboundbal tegen de arm van Verstraete en de ref wees kordaat naar de stip. Coppin zette de elfmeter keurig om. Het antwoord van de bezoekers volgde twee minuten later. Doelman Capelle kon met de grootste moeite een kopbal van Cornelis uit de benedenhoek scharrelen.

Coppin ging nog voor het halfuur bijna met een te korte terugspeelbal aan de haal. Doelman Vonck was bij de pinken en kwam gepast uit. De bezoekers zetten de Velodromers in het slotkwartier nog aardig onder druk met o.a. een verzameling hoekschoppen.

Vandewalle plaatste tijdens dit klein offensief een prachtige vrijschop net naast. Ook Cornelis kende geen succes toen hij met een strak schot van dichtbij doelman Capelle even in verlegenheid bracht. Capelle kreeg even later bijstand van De Ly die een schot van Vandewalle op de lijn keerde. Niettegenstaande het inbrengen van Coghe was het heilig vuur bij de Izegemnaren na de rust geblust.

De behoedzaam spelende Torhoutenaren deden het doelpuntennummertje uit de eerste helft in de tweede periode nog eens over. Deze keer was het De Loof die een balletje over de achterste Izegem-lijn dropte en Coppin helemaal vrij op Vonck afstuurde. Met een schitterende lob prikte de KM-aanvaller zijn elfde seizoenstreffer binnen en legde de eindcijfers vast. Zowel Pyck als Coppin hadden in de slotminuten de score nog wat meer kleur kunnen geven, maar doelman Vonck voorkwam erger.

Met deze overwinning zetten de Torhoutenaren onder leiding van trainer Frank Bruyneel een zeven op negen neer. Minpuntje was de gele kaart voor Savaete en Pyck, die hierdoor de volgende wedstrijd in Doornik missen. Izegem kon na de teleurstellende vorige weken de prestatiecurve in de derby niet ombuigen. De borstelmakers gaan beslist uit een ander vaatje moeten tappen willen ze straks Hamme en Dender tot de orde roepen.

Samenvatting

Torhout 1992 KM: Capelle, De Ly, Pardo, Goddeeris, Van Landschoot, Savaete , Theetaert, De Loof (90′ De Leersnijder), Vlaeminck (78′ Pyck), Devriendt, Coppin (90 + 1′ Vandenheede)

FC Izegem: Vonck, De Deygere, Vandoorne, Ollivier, Verzele, Vercouter (46′ Coghe), Verstraete (79′ Vandille), Gombami, Cornelis, Wittesaele (60′ Deprez), Vandewalle

Doelpunten: 13′ Coppin 1-0 (pen.), 61′ Coppin 2-0

(Marc Beke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier