Torhout verliest met 0-3 tegen Sint-Niklaas

KM Torhout botste zaterdagavond op een dodelijk efficiënt Sint-Niklaas. Het verloor met 0-3.

De wedstrijd kwam traag op gang en van in het begin waren de bezoekers uit het Waasland de betere ploeg. Tot ver in de eerste helft waren er amper kansen, maar dan kwam het moment van de jarige Mauro. Helemaal onverwacht schiet hij vanop 25 meter in de kruising. Doelman Capelle kansloos en de bezoekers verdiend op voorsprong.

In de tweede helft gaat Torhout op zoek naar de gelijkmaker, maar veel echte doelkansen komen er niet uit. In de 70ste minuut volgt een opdoffer als de scheidsrechter een strafschop toekent aan Sint-Niklaas na een fout van Capelle op Panneel. Gaye zet de strafschop feilloos om.

KM probeert nog terug te vechten, maar verder dan enkele kopstoten die niet goed aankomen geraakt het niet. Tot in minuut 78 doelman Coppens toch een prachtsave uit de kast moet halen om een schot van Vlaeminck in hoekschop te werken.

De bezoekers plooiden helemaal terug en Torhout slaagde er niet in om door de verdediging te breken.

Toen vier minuten voor tijd Laerenbergh van iets buiten de zestien met een onhoudbare knal de 0-3 op het bord zette, was het ‘over and out’ voor de thuisploeg.