Torhout KM zwaar onderuit in Londerzeel

KM Torhout © VDB

De Torhoutenaren gingen op de tweede speeldag zwaar onderuit en incasseerden een klinkende 4-0 nederlaag in Londerzeel. Niet bepaald een ideale opsteker om zaterdag gewezen tweedeklasser E. Aalst in de mooie ogen te kijken.

Dat de KM’ers geen gemakkelijke competitie tegemoet gaan, bleek al op de openingsspeeldag toen de groen-witten met een gevleide 0-0 weg kwamen tegen Brakel. Londerzeel, dat zondag in de Croky Cup nipt met 0-1 onderuit ging tegen tweedeklasser Lommel, had geen last van de bekerblues en werd tijdens deze midweekwedstrijd weinig of niet op de proef gesteld door de Velodromers. Aan drie hoekschoppen hadden de gastheren genoeg om evenveel doelpunten te scoren. De Groodt opende na 24 minuten de score door een hoekschopbal van Vangrunderbeek keihard binnen te koppen. Na de rust liet de thuisploeg in amper twee minuten tijd er geen twijfel over bestaan wie als winnaar van het veld zou stappen. De Groodt mocht na 54 minuten zijn nummertje uit de eerste helft overdoen, dit maal na een hoekschopbal van Rijmenams. Van Eyck volgde twee minuten later het voorbeeld van zijn collega door nummer drie tegen de netten te knikken. Een dik kwartier vóór affluiten legde M’Barki de eindstand vast toen hij vanop links mocht uithalen.

Aanvallend zwak

Aanvallend konden de Torhoutenaren weinig klaar maken. Zij moesten zich in de aanvangsfase tevreden stellen met een bal die door Hollevoet net naast werd getikt. Na de rust was een schot van Theetaert het enige vermeldenswaardige wapenfeit. De bal ging hoog over. De roep om nog wat aanvallende versterking bij de Torhoutenaren binnen te halen, klinkt na deze zware nederlaag nog een stukje luider in de KM-rangen. De Torhoutenaren hebben daarvoor nog tot maandag de tijd. Zaterdagavond wacht de groen-witten terug een zware klus met de komst van Eendracht Aalst. (MB)

Torhout 1992 KM: Capelle, Depoorter (69′ Ameye), Cordie, Goddeeris, Stubbe, Theetaert, Grillet (75′ Vandecasteele), Vandenheede, Hollevoet (75′ Cardon),Youssfi, Vandamme

Doelpunten: 24’en 54′ De Groodt 1-0 en 2-0, 56′ Van Eyck 3-0, 71′ M’Barki