Torhout KM pakt broodnodige punten op Standaard Wetteren

Om een verdere val in het klassement te voorkomen moest Torhout KM de drie punten meebrengen uit Wetteren. Torhout won met 1-2 na een moeilijke wedstrijd.

Door een doelpunt van Michel Ternest kwam Torhout KM op voorsprong. Net daarna kreeg Wetteren een strafschop, waar de lijnrechter eigenlijk buitenspel had moeten fluiten. 1-1 aan de rust. In de tweede helft was Torhout de betere ploeg en kon wat kansen bij elkaar voetballen. De bezoekers kregen ook een strafschop en Jannes Coppin werkte in twee pogingen af. Torhout kwam nog enkele keren alleen voor de keeper, maar maakte de kansen niet af.

De derdeklassers hebben door de drie punten even ademruimte voor de komst van Racing Mechelen volgende zondag.