Frederik Jaques
Frederik Jaques
Webredacteur
Opinie

14/07/14 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Topsporters met het hart op de juiste plaats: ze bestaan wel degelijk

Van een door vaderlands verdriet verscheurde David Luiz tot een Jurgen Van Den Broeck die onze sympathie won zonder dat hij er erg in had: er viel best wel wat te beleven op televisioneel gebied, de laatste dagen.

Je kunt er veel van zeggen, van die wereldsporten, maar de laatste weken hebben het voetbal en het wielrennen wel het mooiste - en nu en dan ook eens het lelijkste, is het niet, meneer Suarez - in de mensheid naar boven gehaald. Cavendish die koste wat het kost naar de overwinning wil spurten in de buurt van zijn kindertijd en daarbij zo hard tekeer gaat dat hij zijn eigen Tour op de helling zet. Het Braziliaanse volk, dat massaal de nationale hymne meezingt én uit volle borst nog even doorgaat wanneer de officiële noten al een tijdje zijn uitgestorven. Kippenvel, niets minder dan dat. En telkens weer die tranen, wanneer een nationaal elftal wordt uitgeschakeld. Bij het publiek, maar ook bij de spelers. En bij hun eigen koters zelfs: Arjen Robben mag dan soms wel als een beho...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!